-

 
Hulpverlening: Contextueel – Pastoraal – Professioneel 
Ieder mens wordt geboren in een familie: opa’s, oma’s, vader en moeder, eventueel broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten.Als hulpverlener wil ik oog hebben voor deze familieverbanden: voorgeslacht en (al dan niet aanwezig) nageslacht. Hoe rechtvaardig is het er aan toe gegaan? Wat waren en zijn de baten en de lasten voor ieder op zich? Als je wilt, kan je altijd iemand meenemen die voor jou belangrijk is.Voor meer informatie over de contextuele benadering klik hier. 
Behalve de familieverbanden, ben jij als individu ook belangrijk.Wat voel, denk en wil jij? Hoe communiceer jij?Hoe wordt er met jou gecommuniceerd?Wat is jou (en je familie) in dit leven overkomen? Ik verbind professionele hulp met pastorale zorg. Dit betekent dat als jij dat wenst je geloofs- en zingevingsvragen naar voren kunt brengen.Als je het op prijs stelt, is er ook ruimte voor gebed. Hierin heb ik me laten inspireren door het z.g. “luisterend gebed” van Leanne Payne: leren luisteren met je hart naar Gods woord en stem.Voor meer informatie over "Luisterend gebed" klik hier. Met professioneel bedoel ik dat ik mij verplicht heb aan de (jaarlijkse) eisen die de beroepsverenigingen aan mij als hulpverlener stellen rondom vooropleiding,na-/bijscholing, intervisie en supervisie. Voor wie
  • Als je worstelt met je (seksuele) identiteit en/of je relatie(s).
  • Als je vastloopt in het nu, omdat je maar niet loskomt van je verleden.
 
  • Als je je herkent in de boeken van Leanne Payne, Mario Bergner, John Townsend, Signa Bodishbaugh en Simone Pacot. 
    Voor meer informatie over deze boeken klik  
    hier.
  • En… als je er naar verlangt te groeien en bereid bent naar jezelf te kijken.
  • Voor paren die aan hun relatie willen werken.
  • Als je problemen ervaart rondom ASS (autistisch spectrum stoornis) en of AD(H)D bij jezelf, partner, of kind / familie

Praktisch
Je kunt per e-mail een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Samen bekijken we of jouw hulpvraag bij mij past en of het “klikt” tussen ons.Een oriënterend gesprek is vrijblijvend. Als je verder wilt, dan zullen er twee intakegesprekken volgen om een wat breder beeld te krijgen van je leven en je vraag. We doen dit aan de hand van een genogram (een soort familiestamboom).Je vraag werken we samen zo concreet mogelijk uit op een A4'tje. Elk traject wordt afgesloten met een evaluatie. Bij processen die langer dan een halfjaar duren, nemen we regelmatig tijd voor een tussenevaluatie.De gesprekken duren een uur. Voor echtparen plan ik 1 1/2 uur in.
Omdat ik geen wachtruimte heb, is het niet handig als je lang van te voren aanbelt. Ik zorg voor voldoende tijd tussen de gesprekken, zodat cliënten elkaar niet hoeven te ontmoeten. 
Ik ontvang cliënten op dinsdagmiddag / avond, en wisselend op de woensdagmiddag /avond en donderdagmiddag /avond 


Contact: 
info@alychetvanderhooning.nlMijn praktijk is gevestigd op een schitterende locatie in het buitengebied van Wapenveld. Helaas is deze plek moeilijk te bereiken met het Openbaar Vervoer.
WachtlijstinformatieAls je nog niet direct terecht kunt, kan je na een oriënterend gesprek op de wachtlijst geplaatst worden. Ik verwacht dat er dan binnen een halfjaar een plekje vrijkomt. Mocht dit langer duren dan stel ik een wachtlijst-stop in. 
Voor de middagen is er helaas een wachtlijst.Voor de avonden is er een cliëntenstop.

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint